IRAMA HATI SAYA

Monthly Report

15/10/2008: WEDNESDAY

1. Social : High
Environment yang nyaman semenjak ada 'geng' (Academic Assistant baru masuk, dulu sama interview dengan aku).

2. Mental : Medium
Ada seekor manusia yang suka cari pasal. Tapi aku selalu buat bodoh je.

3. Emotional : Unstable
-No Comment-

4. Pocket : Very Fragile

5. Makan : Very High
Sarapan dan makan tengah hari kat sini sangat sedap dan palatable sampai tak mampu nak puasa.

6. Pakai : Just so-so
Setiap isnin kena sarung coverall warna kuning. Dapat saiz M sebab saiz S dah tak ada stok. Sangat besar. Tak cun. =(

7. Safety and Health : Very Low and Risky
Berpotensi untuk dapat sakit paru-paru kerana menghidu asap kenderaan setiap hari sewaktu pergi dan pulang dari kerja.

p/s: Dalam buku stress management that I read, it says "Social Support" is one of the common strategies for coping with stress. that is:

Social Support = seeking support by talking to others (friends, loved ones, professionals)

See you next edition for more information on strategies for "Coping With Stress".
Adieu.

Ref: Teoh Hsien-Jin. (2004). Stress Management: A Simple Guide. Selangor: Hupak S/B.

KELAB BUJANG 3: Sempurna!

rabu/291008


Setakat hari ini, aku berjiwa sukacita. Ada juga terkadang jalan terkehel, tapi aku tidak begitu ambil kisah. Yang penting aku masih boleh berdiri dan mampu menapak.

Rumah. Isi rumahku hampir sempurna. Hujung minggu yang mesra bersama Kak Mas, Syila dan Cenie. Kami bertukar menu memasak dan menjamu seisi rumah. Aku cadang nak beli televisyen untuk rumah sewa ni. Terlalu bosan menatap dinding sehari-hari. Hari minggu yang lalu mujur saja Kak Mas tidak ke mana-mana. Maka dapat juga kami melayan CD dan klip-klip video yang menarik di laptopnya.


Oh ya, lupa mahu perkenal: isi rumah aku ada 4 gadis semuanya.


Kak Mas selaku ketua rumah dan financial controller. Jika ada belanja rumah lebihan boleh claim sama dia. Menariknya, nama beliau juga sebijik namaku-Mastura. Pernah aku tersilap membuka dan membaca kad raya yang sebenarnya ditujukan buat Kak Mas, patutlah pengirimnya aku tak kenal. =p.\



Syila - seorang pakar masakan yang tak pernah jemu memberi aku makan.

Hasnie atau Cenie, teman sebilikku yang selalu membawa aku meneroka keliling seksyen 2 Wangsa Maju.




Seronok. sungguh seronok bersama mereka. Aku rasa seperti punyai 'keluarga' yang sempurna untuk seorang aku yang tinggal di tengah kota perantau ini. Mereka prihatin, mereka baikhati, mereka tidak pernah mengabaikan walaupun selalunya aku ditinggalkan.
Oh, BAHAGIA!!!!



Dari kiri: syila, cenie,kak mas.
yang belakang tu anggap jela entiti tak diundang.
(gambar ni aku rembat dari friendster cenie tanpa pengetahuannya..hehe..sori.Urgent.)





Syila, Cenie dan Kak Mas
semua graduan UIA
(gambar ni pun sama..hehe..sekali lagi maaf ye)



 
◄ Design by Pocket