IRAMA HATI SAYA

Andaikata

SaLaM….

Kali ni biar emosi aku yang bercakap…mungkin ada perkara yang not make sense to you.. but you don't have to accept it.. just enuf for me if you could simply read it..

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

To my Dearest…………………….

Andaikata satu hari nanti kau jatuh cinta..atau suka kat seseorang…cuba dan berusahalah untuk dapatkan dia..sebab kau takkan tahu sama ada kau akan dapat yang lebih baik kalau kau lepaskan dia..dan kalau kau tak berjaya dapatkan dia,sekurang-kurangnya kau tak akan menyesal sebab kau dah cuba sedaya upaya buktikan kesungguhan kau..

Kalau perempuan tu tolak cinta kau, jangan la sekali-kali kau mengungkit.. let by gone be by gone…anggap la apa sahaja yang kau pernah buat bukan semata-mata untuk diri dia, tapi untuk kegembiraan kau sendiri sebab dapat melihat dia gembira.. just remember the sweet time and forget the bitter part..pasti kau akan tersenyum sendiri…

Dan andaikata selepas itu kau bertemu cinta baru dari orang yang menerima dan menyayangi ko sepenuh hati,maka jangan la pula kau banding-bandingkan si dia yang pernah melukakan hati kau itu dengan cinta baru kau.. simpanlah semua suka dan duka tu di sudut hati yang terdalam.. atau buang terus kenangan itu..kerana tak siapa tahu yang dia mungkin akan lebih kecewa dari saat kau dikecewakan oleh dia dulu…cinta lama biarkan pergi... ingatlah..cinta baru yang perlu kau jaga kini..

Andaikata cinta lama kau ingin kembali dan menerima kau semula..maka jangan pula kau perlekehkan dia.. jadilah seorang pendengar untuknya.. mungkin she just need a shoulder to rest for a while…dia mungkin sedang buntu atau perlukan tempat bersandar…dan kau adalah tempat yang dia rasakan paling sesuai untuk berteduh pada ketika itu.. walaupun rasa sayang kau pada dia sudah hilang,tetapi jangan sekali-kali hilangkan rasa HORMAT kau pada dia.. kerana dia tetap seorang insan yang punyai hati dan perasaan…treat her seadanya…jangan pula memberi harapan yang kau sendiri belum pasti boleh laksanakan…telus dan tuluslah dalam setiap kata-kata dan perbuatan kau…sebab waktu itulah dia akan belajar menghargai…lepaskan dan bebaskanlah dia jika kau rasa tidak dapat dan tidak mampu buat dia tersenyum dan ketawa seperti dulu lagi…

Just tell her…”jujurlah pada hati…kelak akan ada cinta menanti…yang penting kita ikhlas memberi..sesungguhnya kasih dan sayang itu milik Ilahi..”

----mas---2:38am----

260206/sun

=’(

1 tokok-tambah:

aznizaismail said...

"kalau kau tak berjaya dapatkan dia,sekurang-kurangnya kau tak akan menyesal sebab kau dah cuba sedaya upaya buktikan kesungguhan kau.."<--- teringat pulak zaman kat u dulu...

 
◄ Design by Pocket