IRAMA HATI SAYA

Gadget Update: Edifier MP221


Dah lama aku tak post Gadget Update kan? Ok, this is the latest item I managed to grab.

Aku memang dah lama idam nak beli speaker ni, since zaman belajar lagi. Tapi dulu harga dia mahal sangat (budak sekolah, mana ada duit).

Selama ni aku duk usung speaker SonicGear MORRO 200 dengan kotaknya sekali ke kelas.

    Aku beli sebab itu jela speaker yang paling aku mampu masa mula kerja dulu. Masa tu RM25-30 sebijik. Boleh la guna walaupun kadang-kadang bunyi pecah-pecah.

    Baru-baru ni aku jalan kat Wangsa Walk dan nampak Edifier idaman kalbu ni kat kedai hujung tu. Ada offer. Tapi aku decide nak usha kat Low Yat dulu, mana murah aku rembat la.

    So, last weekend aku sempat la jenguk kat Low Yat, and aku tengok harga dia sama je. Mungkin kedai ni yang supply kat Wangsa Walk tuh. Then, intai wallet, duit ngam, terus sambar sekotak, lari ke kaunter. Lepas bayar terus singgah ‘testing area’. Cun!



    Balik senyum sorang-sorang. Lepas ni boleh la tayang movie dalam kelas.



    MP221 Portable Multimedia speaker

    Super slim and stylish, the MP221 is as versatile as it is elegant. Two bass reflex loaded 1.8 drivers with neodymium magnets, deliver clear crisp sound wherever you may go. A perfect carrying companion for your laptop, MP3, or CD player



    Features
    • Stylish, clear sounding, personal and portable multimedia speaker.
    • USB power supply which can also be powered by batteries (4 AAA).
    • High performance neodymium micro drivers.
    • 3.5mm line input connects to all types of portable PC, MP3, CD player, etc.
    * Carry bag is included



    Specifications
    • Power Output: RMS 0.8W x 2( THD=10%, fo=1KHz)
    • Signal to Noise Ratio: >=80dBA
    • Amplifier Distortion: THD+N<0.5%
    • Input Impedance: 10K Ohm
    • Input Sensitivity: 250+/-50mv
    • Volume Control: Potentiometer
    • Speaker Driver : 1.5" (40mm), magnetically shielded, 8 Ohm,
    • Dimension: 7.9"x2.8"x1" (200x72x25 mm) ( WxHxD ) (not including speaker stand)
    • Power Input: USB power or 4xAAA batteries
    • Gross Weight: approximate 1Lbs (0.4kg)


    source: www.edifier.com


    Aku sangat teruja dengan portable speaker ni sebab saiznya cuma sebesar kotak pensel, so senang aku nak simpan dalam charger pouch aku dan takde la aku asyik terlupa je nak bawak tiap kali ade viewing session (kalau Morro yang gabak tu selalu je akan tertinggal atas meja cuz my hand is too full).



    Puas hati aku. Kau Ada?

    0 tokok-tambah:

     
    ◄ Design by Pocket