IRAMA HATI SAYA

Korang Memang Satu Sen Pun Tak Guna kalau...


1. dengan bangga tayang barang berjenama dan mahal-mahal seperti elvi,guccee, Jimmy Choo, Salvatore Ferragamo, Carlo Rino, upload gambar melancong ke sana-ke mari..

...tapi hutang kawan sepuluh ringgit pun liat nak bayar.


2. berlagak dengan kereta mewah, update status kat facebook via Blackberry, pakai iPad or iPhone latest edition yang harga beribu-ribu, then gebang pasal jawatan korang yang gaji tak habis makan...

...tapi tak pernah sekalipun bayar balik hutang PTPTN..woi, depa dah bagi ujrah kot..1% je interest

3. upload gambar korang berkipas dengan duit berkepuk-kepuk, berdiri sebelah Nissan Fairlady atau BMW 5 series dengan tagline “bekerja dari rumah, hari-hari goyang kaki, korek hidung dapat RM100”...

...tapi sebenarnya duit itu adalah hasil kelentongan korang dengan skim cepat kaya dan MLM haprak korang tuh.

4. masih giat melakukan perkara 1 hingga 3, dan mula menjemput rakan taulan sahabat handai ke majlis perkahwinan korang bersama pasangan yang akan diadakan secara gilang-gemilang 7 hari 7 malam...oh ya, sebelum tu jangan lupa upah cameraman untuk pre-wed and outdoor wedding photography dengan pakej yang paling mahal...

...padahal sebenarnya korang buat muka kesian mintak mak bapak korang sponsor majlis tersebut.. Ptui! duit bulan-bulan pun haram nak hulur, tup-tup time korang menggatal nak kawen pun mak ayah yang kena support? Tak habis-habis menyusahkan orang tua.


5. Dey! Get a Life, will you?!

0 tokok-tambah:

 
◄ Design by Pocket